Of je nu van plan bent om een volledige renovatie te doen of slechts een kleine verbouwing, we zijn van mening dat onze vloeren altijd een waardevolle toevoeging kunnen zijn. In sommige gevallen kan de vloer echter niet rechtstreeks op de ondergrond worden aangebracht. Daarom bieden we naast onze vloer en wandafwerkingen ook voorbereidende werkzaamheden aan.
Met name bij oudere woningen zijn de ondervloeren vaak van hout. Om hier toch een gietvloer overheen te kunnen aanbrengen moet er eerst een duurzame ondergrond worden gecreëerd. Dit doen we met Fermacell platen. De minimale opbouwhoogte bij Fermacell is 20 mm, of 25mm in combinatie met vloerverwarming, plus de dikte van de gietvloer (ca 5 mm).
Omdat gietvloeren een zeer geringe warmte weerstand hebben zijn ze uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast is vloerverwarming een zeer energiezuinige en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je nog geen vloerverwarming hebt kan deze in bijna alle gevallen worden ingefreesd in de bestaande dekvloer. Dit kan eventueel ook in combinatie met Fermacell platen.
Door vooraf plinten te plaatsen kunnen we een strakke aansluiting tussen de vloer en de wanden realiseren. Plinten kunnen we in vele soorten en maten plaatsen. Het enige wat na het aanbrengen van de vloeren nog rest is het aflakken van de plinten.
We komen in nieuwbouw appartementen twee details tegen die we graag apart willen benoemen.
Ten eerste is er vaak sprake van een verhoogde eis ten aanzien van het voorkomen van contactgeluid. Hiervoor kunnen we plinten plaatsen met een foam aan de achterzijde, om zo de vloer te ontkoppelen van de wanden en het zwevende karakter van de dekvloer te behouden.
Daarnaast is er vaak een strook hout tussen de kozijnen en de dekvloer zichtbaar. Dit noemen we een stelkozijnen. Door deze te voorzien van een platte plint welke we vervolgens mee op kleur brengen met het maken van de gietvloer creëren we een duurzame en rustige uitstraling in combinatie met de gietvloer.