ONDERHOUD

Onze vloeren zijn gemaakt om de tand des tijd te weerstaan en jaren mee te gaan. Het juiste onderhoud verlengt de levensduur en zorgt er voor dat de vloeren er langer als nieuw uit zien. Onderstaand geven we graag de basis mee voor het onderhoud, maar kom je ergens niet uit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

REGULIER ONDERHOUD

Stof afnemen kan door middel van stofzuigen of gebruik van een statische stofwisser. Afhankelijk van de samenstelling van je huishouden adviseren we om de vloer in ieder geval eens per twee weken te dweilen. Dit kan met schoonmaakazijn en handwarm water. Vermijd producten die zeephoudend zijn omdat deze een waas op de vloer achter kunnen laten.

Wanneer je merkt dat de vloer wat meer gaat glimmen of er na het dweilen watersporen achter blijven, kan het zinvol zijn om de vloer met PU reiniger schoon te maken. Voor het juiste product kun je bij ons terecht.

 

Vlekken

Wanneer er een vlek ontstaat, bijvoorbeeld door een pen of stift, verwijder deze dan zo snel mogelijk met Dr. Schutz Elatex vlekverwijderaar en een zachte microvezel doek.

Gebruik geen schuursponsjes en/of bijtende schoonmaakmiddelen, omdat de vloer hierdoor kan beschadigen.

 

Periodiek onderhoud

Na verloop van tijd kan de toplaag van de gietvloer slijtage gaan vertonen. Kleine krasjes, sleepsporen of glanzende vegen. Als een intensievere reiniging niet volstaat kan het nodige zijn om de toplaag een keer te verversen.

Dit doen we door te schuren, een dieptereiniging te doen en vervolgens eenmaal opnieuw te lakken. Hoewel diepe krassen, beschadigingen of verkleuringen zichtbaar zullen blijven, zal de vloer er weer fris uitzien.

 

In geval van nood

Kom je er onverhoopt niet uit, neem dan contact met ons op en dan helpen we je verder.