Duurzaam Win

We streven naar het maken van duurzame vloeren die er niet alleen goed uitzien, maar ook een goed gevoel geven. We hebben geïnvesteerd in de nodige certificeringen en accreditaties om onze woorden kracht bij te zetten.

Naast het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen in de opbouw van onze vloeren, speelt duurzaamheid ook rol in het gebruik van ons product. Op onze onderhoudspagina  lees je meer over het juiste onderhoud, zodat je vloer een optimale levensduur bereikt.

Over de opbouw van onze vloeren lees je hieronder meer. We bouwen onze vloeren op in vijf lagen:

Egalisatie van circa 3 milimeter
Primer
Kleurlaag
Matte transparante laklaag (tweemaal)


Onderlaag

We starten altijd met een egalisatielaag van circa 3 milimeter. Deze laag is op basis van harde gips. Gips is een natuurlijk voorkomend en oneindig recyclebaar product. Het product dat we gebruiken is geaccrediteerd met het Duitse “Blaue Engel” certificaat. Het garandeert dat er geen oplosmiddelen of gevaarlijke stoffen worden gebruikt.

Deze laag zorgt voor een gladde basis waar we verder op kunnen bouwen.


Primer

De volgende stap in ons proces is het maken van een verbinding tussen de onderlaag en de kleurlaag. Hiervoor hebben we een oplosmiddelen vrije “lijm” gevonden. De samenstelling zorgt ervoor dat we het gebruik enorm laag is en dat we het afvalvrij kunnen verwerken.


Kleurlaag

De kleurlaag is waar het uiteindelijk allemaal om gaat, de “gietvloer” zelf. Van origine worden gietvloeren van zeer geraffineerde aardolie gemaakt, maar wij maken gebruik van een biopolymeer. Ons product is gecertificeerd met het prestigieuze Cradle to Cradle certificaat. Hierbij wordt niet alleen streng gekeken naar gebruik van grondstoffen, maar ook naar “secundaire” bronnen zoals gebruik van energie en water. Je kan meer lezen over het product en het certificaat op de website van het Cradle to Cradle instituut.


Topcoat

Om ons vloeren af te maken en te beschermen werken we de vloeren af met twee lagen matte transparante toplaag. We adviseren de toplaag afhankelijk van gebruik en onderhoud eens in de vijf tot tien jaar te “verversen”. Om deze reden hebben we gezocht naar een product dat vrij is van schadelijke stoffen, oplosmiddelen en volledig hernieuwbaar is. Veilig voor zowel de verwerker als de gebruiker.